Nyíregyháza polgármestere ellenőrizte a sóstói beruházást

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere helyszíni szemlét tartott Sóstógyógyfürdőn, a tó körüli sétány építésénél.

pénz


A "FENNTARTHATÓ, KOMPLEX SZOLGÁLTATÁFEJLESZTÉS ÉS FUNKCIÓBŐVÍTÉS  SÓSTÓGYÓGYFÜRDŐN" projekt mélyépítési munkarészének keretében megújul Sóstógyógyfürdőn a tó körüli sétány és a központi park teljes egészében. A projekt összköltsége: 2.104.510.000,- Ft, amely 100 százalékos támogatást élvez.

A meglévő idős faállomány megtartásával, az útrendszer nyomvonalának egyszerűsítésével, racionalizálásával a szórt burkolat térkőre való cserélésével, a teljes parkbútorzat és világítási rendszer cseréjével egységes összképű park jön létre.

A parkba új köztéri bútorok, padok, hulladékgyűjtők kerülnek. A parkban lévő Blaha Lujza szobor néhány méterrel áthelyezésre kerül, tervezett díszmegvilágítással, cserjékből, évelőkből álló háttérrel.

A sétány teljes hosszán kicserélődnek a kandeláberek, a parti világítás a pihenőhelyek, padok körül és a legintenzívebb parkrészeken 60 cm magas jelző és hangulatfényekkel egészül ki. A központi parkban térfigyelő kamera rendszer is kiépítésre kerül.

A Központi park egyik legfontosabb eleme a tó felé tájolt szabadtéri edzőtér, az úgynevezett ”Senior park”, mely nem más, mint az idősebb korosztály mozgásigényét kiszolgáló sportpálya, „játszótér”, mely kimondottan erre a célra kifejlesztett szabadtéri fitnesz eszközökkel, szerekkel van felszerelve (pl.: Lábizom erősítő, Masszázs, Vállízület lazító, stb.).

-csa-