Nyíregyházán a külterületeken vannak még áram nélkül lévő utcák

A rendkívüli polgármesteri intézkedéssel felállított operációs tájékoztatási csoport tegnap délután csaknem 100 fővel személyesen kereste fel az áramszolgáltatás nélkül lévő családokat Nyíregyházán.

A tájékoztatáson túl felmérték azokat az egyéni igényeket, amely alapján a NYÍRVV folyamatosan segítséget nyújtott az érintetteknek. A társaság két teherautóval tegnap éjfélig folyamatosan végezte a tűzifa és ivóvíz kiszállítását. A kiszállítás ma is folytatódik azokra a helyekre, ahol továbbra sincs áram.

nyíregyházaNyíregyháza közigazgatásának szinte teljes területén helyreállt az áramszolgáltatás, azonban a külterületeken vannak még áram nélkül lévő utcák. Dr. Kovács Ferenc polgármester ezért ezekre a területekre újra elrendelte a lakosság közvetlen tájékoztatására létrehozott operatív csoport kirendelését. A csoport ma délután ismételten megkeres mindenkit az érintett településrészeken, és tájékoztatja a lakosságot az aktuális valamint a várható helyzetről.


Nyíregyháza valamennyi útja járható, a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai éjszaka a buszmegállókat és öblöket takarították, illetve elszállították a korábban felhalmozott nagy mennyiségű havat azokról a helyekről, ahol az zavarta a közlekedést. Az éjszakai és hajnali órákban 5 nagyteljesítményű gép és két rakodógép dolgozott.

-kt-