Nyíregyházán is terjed a veszélyes „játék”

Megdöbbentő: miközben hazánk is nagy erőkkel harcol a koronavírus-járvány megállításáért, egyes emberek mulatságból köhögnek vagy köpködnek le másokat.

Más államokhoz hasonlóan Magyarország az utóbbi hetekben mindent megtett annak érdekében, hogy megfékezze a koronavírus-járvány terjedését.

Ennek ellenére akadnak emberek, akik viccet űznek a betegségből – írta a szon.hu.

Szándékosan köhögnek, sőt köpködnek le másokat az utcán, s nevetve odébbállnak. A Bors információi szerint Budapesten egy idős párt egy jómódú külsejű 30-as fiatalember köhögött le a Nemzeti Színház közelében, majd nevetve távozott. Pécsett egy bosszús felszálló utas köpte le a sofőrt, átlépve a védőkordont – a köpködőt elkapták, a járatot azonnal lezárták és fertőtlenítették. Természetesen a sofőrt is kivizsgálták.


Nyíregyházán egy édesanya számolt be arról, hogy a zebránál egy tinilányokból álló csoport köhögött rá 3 éves lányára, majd nevetve elszaladtak – tudatta a szon.hu.

Dr. Vidákovics Zsolt a Borsnak elmondta, hogy ha valaki kimondottan azért köpköd és köhög, hogy azt a látszatot keltse, fertőzött, illetve más életét, testi épségét, egészségét veszélyezteti, s másokban félelmet kelt, az zaklatásnak minősülhet, s 2 évi szabadságvesztéssel büntetendő.

Nem árt tehát Nyíregyházán is vigyázni.

B.A.