Önkéntes és díjmentes koronavírus-szűrés szakdolgozóknak

Díjmentesen és önkéntesen vehetnek részt szakdolgozók Nyíregyházán koronavírust tesztelő szűrésen – tájékoztató jellegű információkat szolgáltatva.

Önként, ingyen ülhetnek be tesztelésre az egészségügyi dolgozók Nyíregyházán a Szent István utcai városi szakrendelőbe.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamera megyei területi elnöksége úgy döntött, május 13-tól az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság munkatársai díjmentes és önkéntes koronavírus-szűrést szolgáltatnak a szakdolgozók számára, akik egyeztetett időpontban és védőfelszerelésben érkezhetnek a rendelőbe – írta meg a szon.hu.


Belépéskor a kezüket fertőtleníteniük kell, majd megmérik a testhőmérsékletüket. Ha ez magasabb a normálisnál, a vizsgálatot fokozottabb elővigyázatossággal végzik el - számolt be Csikós Péter, az igazgatóság vezetője.

Hozzátette: az eredmény 20 perc múlva megvan, ha pedig az pozitív, további intézkedésig elkülönítő sátorban kell várakoznia az illetőnek – tudatta a szon.hu.

A Covid-19 gyorsteszt csupán tájékoztató jellegű információkkal szolgál. A szakdolgozói kamara 200 eszközt szerzett be, a tesztelésre pedig örömmel mondott igent az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság – írta meg a lap.

Fotó: Sipeki Péter

B.A.