Orbán Viktor a nyíregyházi fejlesztésekről írt alá megállapodást a polgármesterrel

November 10-én Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere együttműködési megállapodást írtalá a Modern Városok Program keretében a szabolcsi megyeszékhelyen.


A kormány fejlesztési forrásokat biztosít Nyíregyháza számára, a város pedig cserébe vállalja, hogy ezt az összeget ésszerűen használja fel és fejlesztésekre fordítja.  A kormány által biztosított fejlesztési forrásokkal Nyíregyháza 2020-ra az ország egyik gazdasági központjává erősödhet - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Nyíregyházán. A most aláírt megállapodás részletei közül kiemelte a Kállay-kúria felújítását, egy 320 hektáros új ipari park létrehozását, azt, hogy a nyugati elkerülő útszakaszokat 18 milliárd forintból kötik össze, és 2016. december 15-re bicikliút lesz Nyíregyháza és Tokaj között.

 

 

Orbán Viktor a nyíregyházi fejlesztésekről írt alá megállapodást a polgármesterrel
Kovács Ferenc polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, olyan komplex és átfogó fejlesztések indulnak el a nyírségi nagyvárosban, amelyek alkalmazkodnak a település igényeihez. A kormánypárti városvezető hangsúlyozta, az útfejlesztések a tranzitforgalom csökkentésére és a sóstói idegenforgalomra lesznek nagy hatással, az új ipari park pedig a gazdaság fejlődésére és a munkahelyteremtésre. A jelenleg NB III-ban szereplő Szpari NB II-be jutása esetén \"mi készen állunk arra, hogy a futballpálya jövőjéről is komolyan tárgyaljunk,\" ennek azonban feltételei vannak - hangzott el.


MTI/MCOnet
Fotó: Árvai Károly/kormany.hu