Orbán Viktor tette le az új LEGO gyár alapkövét Nyíregyházán

Orbán Viktor miniszterlnök is részt vett Nyíregyházán, a LEGO dán világcég új gyárának alapkőletételén, amelynek apropóján beszédet is mondott Magyarország és a vállalat kapcsolatáról.

A miniszterelnök szerint Magyarország bizonyos értelemben a vállalathoz hasonló vállalkozásba kezdett 2010-ben. "Ez ugyan egyáltalán nem játék, de legalább annyi ötletesség és fantázia kell hozzá, mint ahhoz, hogy Lego-elemekből teljesen felépítsünk egy külön világot" – fogalmazott a miniszterelnök az ünnepségen.


Orbán Viktor miniszterlnök is részt vett Nyíregyházán, a LEGO dán világcég új gyárának alapkőletételén

A miniszterelnök szerint az elmúlt években az is bizonyossá vált, hogy a magyar emberek képesek olyan színvonalon dolgozni, ami a Lego minőségi követelményeinek megfelel.

orbán


A társaság 200 millió eurós (mintegy 60 milliárd forint) beruházással építi fel új gyárát Nyíregyházán, amely a tervek szerint 2014-re készül el. A 122 ezer négyzetméteres ipari létesítményben műanyag fröccsöntő üzemet, dekorációs, feldolgozó és csomagoló részleget, raktárt, valamint egyéb termelési kiszolgáló gyárrészeket alakítanak ki.Az eddig 1200 dolgozót foglalkoztató gyárban további 250 ember számára jön létre munkalehetőség, amiért a miniszterelnök köszönetet mondott a Legónak.

A Lego Manufacturing Kft. és a kormány nemrég kötött stratégiai együttműködési megállapodást Budapesten. A szerződést Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára és Martin Svejda, a Lego beruházási igazgatója írta alá.


MTI/MCOnet

Fotó: Pelsőczy Csaba