Pályázati és önkormányzati forrásból újulnak meg Nyíregyháza útjai, járdái

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere jelentette be, hogy a folyamatban lévő városfejlesztési projektek keretében megújuló út-, kerékpárút és járdafelületek mellett, több mint 1,1 milliárd Ft-ból újulnak meg további utcák és járdák Nyíregyházán 2014-ben.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatá


Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának „Nyíregyháza önkormányzati tulajdonú belterületi útjainak fejlesztése” című pályázata keretében valósul meg az Arany János, a Garibaldi utcán és a Csaló közben meglévő út-és járdaburkolatok korszerűsítése. Ezzel együtt a Csaló köz - Ószőlő utca csomópontjában gyalog- és kerékpáros átkelőhely is épül. A projekt keretében kiépülő kerékpárút a jelenleg Kereszt utcáig meglévő gyalogkerékpárút folytatása lesz a Vécsey közig, ezzel az Érkert is bekapcsolódik a város kerékpáros közlekedésébe.A projekt összköltsége 438.614.920 Ft.


2014-ben a önkormányzati forrásból 24 utcában újítja fel az utakat, vagy cseréli a meglévő aszfaltszőnyeget a NYÍRVV Nonprofit Kft. A beruházás önkormányzati forrásból valósul meg, nettó 518,5 millió forintba kerül és augusztus végére befejeződik.


-csa-