Seszták Miklós adja át a Dunapack nyíregyházi üzemberuházását

Befejeződött a Dunapack Papír- és Csomagolóanyag Kft. nyíregyházi gyárának innovatív fejlesztési 1,7 milliárd forintos projektje.

\"

A Dunapack Papír- és Csomagolóanyag Korlátolt Felelősségű Társaság nyíregyházi gyára, mint a agyar kormány stratégiai partnere, Európai Uniós támogatással 1,7 milliárd forintos beruházást hajtott végre. Az innovatív fejlesztés eredményeként többek között az üzem Közép-Kelet Európában egyedülálló  hétrétegű hullámpapír feldolgozási képessége is bővítésre került.

A projekt részeként tekercsváltók és tekercstartó kerültek beszerzésre, a görgős pályákat részben műanyag hevederes szállítópályákra cserélték valamint új transzfer kocsikat helyeztek üzembe. Emellett az anyagmozgatás fejlesztése kapcsán két darab környezetbarát elektromos targonca beszerzése is megvalósult. A dobozkészítő vonalon egy új kötözőgép beszerzése történt meg.

A beruházás avatására 2015. január 23-án kerül sor az osztrák tulajdonosok előtt. Az ünnepélyes átadón várhatóan köszöntőt mond Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

-kt-