Seszták Miklós miniszter jelentette be Digitális Magyarország nyíregyházi alprogramjának indulását

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség tájékoztatóján  Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter mondott beszédet A Digitális Magyarország és Nyíregyháza alprogramja címmel.

 

Seszták Miklós miniszter jelentette be Digitális Magyarország nyíregyházi alprogramjának indulását

 


A kormány kiemelt célja, hogy növekedjen és minőségileg javuljon az állampolgárok és a vállalkozások elektronikus szolgáltatásokhoz való hozzáférési lehetősége, e szolgáltatások igénybe vételének aránya. Ezért soha nem látott léptékű, az egész országra kiterjedő infokommunikációs fejlesztéseket hajt végre a kormány - jelentette be Seszták Miklós miniszter Nyíregyházán. A most induló és az elkövetkező években megvalósuló IKT-beruházások több százmilliárd forintos nagyságrendű fejlesztést jelentenek az ország számára.

 

 

Digitális Magyarország


A Digitális Magyarország egyik első átfogó alprogramja Nyíregyházán veszi kezdetét, 2015-ben költségvetési forrásból 1,7 milliárd forint értékben valósulnak meg digitális fejlesztések a megyeszékhelyen. A nyíregyházi fejlesztések során többek között tovább bővül a lakosság által elektronikusan intézhető ügyek köre, három új, korszerű IKT-eszközökkel felszerelt kormányablak nyílik. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere a bejelentéskor elmondta: Nyíregyháziként eddig is törekedtünk rá, hogy a város élen járjon a megújulásban.  Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója hozzátette: Bízom benne, hogy minden nyíregyházi ember és minden helyi vállalkozás számára kedvező hozadéka lesz a most indult fejlesztéseknek.

 

MTI/MCOnet