Sok volt a szabadtéri tűz Szabolcs megyében

Több mint tíz alkalommal kellett a tűzoltóknak kivonulni szabadtéren keletkezett lángokhoz Szabolcs megyében április harmadik hetében, csupán egy nap leforgása alatt.

Több mint tíz esetben riasztották a tűzoltókat április harmadik hetében mindössze 24 óra leforgása alatt, mert tüzek gyulladtak ki szabadtéren megye-szerte.

A szabolcsi Tiszabereken egy sparhelt kéményében izzott be a korom, s szivárgott a padlástérbe – a lánglovagok megoldották a problémát, mielőtt a tűz továbbterjedt volna. Senki sem sérült meg – írta a szon.hu.

Szabadtéren Kemecsén, a Bajcsy-Zsilinszky utca végén égett 1000 négyzetméteren a fű és a nádas. Nagyszekeresen a Komáromi utcában egy kertes ház végében gyulladt ki 300 négyzetméteres a fű és a bokros terület.

Kisvárda és Anarcs között a szántással határolt füves és nádas területen, 5 hektáron kellett oltani a tüzet. Tiszavasváriban a Keskeny utca közelében 1000 négyzetméteren kommunális hulladék és száraz vegetáció égett, míg a fű és az avar Tuzséron és Besenyődön gyulladt ki – tudatta a szon.hu.

Mándokon a Bem utcában szintén száraz fű és szemét kapott lángra, Nyíregyházán ugyanez volt a helyzet a Csáki István utcában.

Tiszarád és Vasmegyer között tűz ütött ki a csatornaparton, mely 1 kilométer hosszan égett. Egy családi ház kertjében Kisvárdán ezen kívül hulladék és műanyag doboz miatt keletkezett tüzet kellett oltani a Wesselényi utcában – írta meg a szon.hu a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolója alapján.

B.A.