Tasó László államtitkár adta át a nyíregyházi nyugati elkerülő második szakaszát

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója október 28-án ünnepélyesen átadta a Nyíregyháza nyugati elkerülő II. ütemét.

A 338. sz. főút Nyíregyháza nyugati elkerülő, 4,5 km hosszú útjának II. üteme az M3 autópálya és a 36. sz. főút között teremt kapcsolatot egy új autópálya-csomóponton keresztül. Az autósok már egy éve használhatják az elkerülő út első, 2,2 km hosszú szakaszát, ami a Kálmánházi úttal köti össze a sztrádát. A szakaszon egy új csomópontot és két körforgalmat létesítettünk a biztonságos közlekedés érdekében. A beruházás 3,35 milliárd forint értékben 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával valósult meg.

 

\"Tasó

 

Tasó László államtitkár adta át a nyíregyházi nyugati elkerülő második szakaszát

 
Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár kiemelt fontosságúnak nevezte az országhatárokat elérő útkapcsolatok fejlesztését, a térségi jelentőségű utak megépítését, és a megyei jogú városok bekapcsolását a gyorsforgalmi hálózatba.Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere hozzáfűzte: „Nyíregyháza számára nemcsak közlekedési szempontból jelentős fejlemény az újabb szakasz átadása, hanem gazdaságfejlesztési szempontból is kiemelten fontos, hiszen a város új iparfejlesztési területének közvetlen összeköttetését teremti meg.


NFM/NIF/MCOnet

Fotó: Ancsin Gábor/NIF