Több balesettel is járt az első hó Nyíregyházán

Az utak tisztítása folyamatosan halad, ennek ellenére számos baleset történt január 14-én délelőtt az első hó lehullása miatt.

Nyíregyházán szinte felsorolhatatlan mennyiségű balesetet okozott, hogy leesett az első hó. Az utakat folyamatosan takarította a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a NyírVV Nonprofit Kft.-vel együtt. Hiába azonban a szakszerű munka, ha az autósok nem figyelnek eléggé – írta meg a szon.hu.
 
Mivel az utak síkosak, mindenkinek gondolnia kell arra, hogy az elindulás és a fékezés is nagyobb odafigyelést igényel, s nagyobb követési távolságot kell tartani – hívta fel a figyelmet Siető András gépjármű-szakoktató.
 
Számos baleset történt a hó miatt Nyíregyházán - folyamatosan dolgoznak a munkagépek
Számos baleset történt a hó miatt Nyíregyházán - folyamatosan dolgoznak a munkagépek
 
Mint mondta, a legtöbb baleset abból származik, hogy nem figyelnek a sofőrök, az autók műszaki állapota kevésbé felelős ezért – tudatta a szon.hu.
 
A szakoktató azt is elárulta, hogy számos autóvezető közlekedik havas, jeges szélvédővel, csak kevés helyet lekaparva ahhoz, hogy kilásson. Ez pedig cseppet sem biztonságos, sem rá, sem a környezetére nézve.
 
A szakemberek egyébként az időjárás-előrejelzés szerint dolgoznak: a kedd éjszakai és a szerda hajnali órákban 54 kombinált gép takarította a havat, 344 tonna sót és 6200 liter kalcium-klorid-oldatot szórt ki a megye területén a Magyar Közút.
 
A NyírVV Nonprofit Kft. munkatársai folyamatosan dolgoznak, hogy a közel 600 kilométernyi úthálózatot, 71 kilométernyi bicikliutat és több mint 350 kilométernyi járdát megtisztítsák a hótól Nyíregyházán – írta meg a szon.hu.
 
Fotó: Máté János
 
B.A.