Több száz új munkahelyet teremthet a ContiTech Nyíregyházán és Makón

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be, hogy  216 új munkahely jön létre Makón és Nyíregyházán a Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Kft. és a ContiTech Magyarország Kft. beruházása kapcsán.


Mintegy ötmilliárd forintos beruházással bővíti termelési kapacitását az autóipari beszállító cég hazánkban, amelyhez a magyar állam 1 milliárd 50 millió forint készpénztámogatást biztosít.  Nagy Mihály, a ContiTech Fluid Automotive Kft. ügyvezető igazgatója szerint a Contintental hosszú távon tervez Magyarországon, sikeres az együttműködés a koránnyal. Nem szeretnének megállni a beruházásokkal, most is folynak a tárgyalások a hűtő-fűtő csőrendszer-gyártó kapacitások további bővítésére a kormány képviselőivel.

 

 

 

Szijjártó Péter: Ötmilliárd forintos fejlesztéssel bővíti kapacitását a ContiTech autóipari beszállító cég
A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a makói ContiTech Fluid Automotive Kft. 2014-ben 3,6 milliárd forintos mérleg szerinti nyereséget ért el, szemben az előző évi mintegy 2,9 milliárd forintos plusszal.A kft. jelenleg mintegy 2000 alkalmazottat foglalkoztat.A nyíregyházi székhelyű ContiTech Magyarország Kft. tavaly 2,6 milliárd forint nyereséget ért el, az előző évi 1,3 milliárd forint után.  A Kft. jelenleg mintegy 250 munkavállalót foglalkoztat.

 

 

MTI/MCOnet

Fotó: Burger Zsolt