Többmilliós fejlesztéseket adott át Nyíregyháza polgármestere

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere jelen volt a város legújabb beruházásainak átadásán.


Újabb biztonságos gyalogátkelőhely létesült Nyíregyházán. Az Alma utcai új gyalogátkelőhelyen a gyalogos közlekedés és az iskolás gyermekek biztonsága érdekében a jobban észrevehető, piros-fehér burkolati jelet festették fel november 5-én. A biztonságos gyalogátkelőhelyhez a NYÍRVV Nonprofit Kft. kiépítette a világítást, és kialakították az átkelő járdakapcsolatát is.  A városüzemeltető cég munkatársai az Alma utca Bazsalikom utcától Margaréta utcáig terjedő 71 méteres szakaszán helyreállították a tönkrement járdát is. Ugyancsak lakossági kezdeményezésre Rozsrétszőlőben a Rozsteleki és a Fenyő utca kereszteződésében is új gyalogátkelőhely létesült. A fehér színű zebra felfestését az útszakasz forgalma, a közelben található bolt balesetmentes megközelítése tette szükségessé.

 

\"pénz,

 

2015-ben a NYÍRVV Nonprofit Kft. bruttó 29,8 millió forint önkormányzati forrást fordított a 11 játszótér felújítására és bővítésére

 
November 5-én ünnepélyesen felavatták a városlakóknak a felújított Benczúr téri játszóteret is, hiszen befejeződött a Benczúr téri játszótér átalakítása és bővítése. A NYÍRVV Nonprofit Kft. a korábbi három játszóeszközt elbontotta, helyükre 9 új, egyedi tervezésű játékot építettek, melyek illeszkednek a park környezetéhez.  A játékok alá 300 m2 gumitégla burkolatot fektettek le, a lengőhinták alatt pedig 150 m2 folyami homok ütéscsillapító talaj készült.  A balesetveszély elkerülése érdekében az útkapcsolatoknál 50 méter hosszan kerítést is építettek.  A játszótér önkormányzati forrásból, bruttó 19,7 millió Ft értékben újult meg. A felújítással a belváros legszebb és legmodernebb játszótere készült el. 2015-ben a NYÍRVV Nonprofit Kft. bruttó 29,8 millió forint önkormányzati forrást fordított a 11 játszótér felújítására és bővítésére.

 

 

-kt-