Tovább bővítené a foglalkoztatottjainak számát Nyíregyházán a Raiffeisen

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Martin Melkowitsch, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár tették a jelentős bejelentést a Városházán.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Martin Melkowitsch, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Martin Melkowitsch, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár jelentette be a foglalkoztatásbővítést


Az eseményen jelen volt Kósa Tímea, alpolgármester, Dr. Kása Brigitta, aljegyző, és Dr. Rezsőfi István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója is.

Martin Melkowitsch,

Ellátogatott a Városházára Martin Melkowitsch, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese is


Mint kiderült, a Raiffeisen Bank műveleti központját bővítik Nyíregyházán, melynek második fázisa kezdődik meg áprilisban, ami újabb 166 munkahelyet jelent. A már meglévőkkel együtt 2014 végére így már 320-an fognak dolgozni a létesítményben, de a bank a következő néhány évben összesen 5-600 új munkahely teremtését sem tartja kizártnak.

Dr. Czomba Sándor,

Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a kormány álláspontját ismertette Nyíregyházán

 Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a sajtótájékoztató után így nyilatkozott:

A támogatás mértéke  a kormány részéréről nagyságrendileg fejenként 1 millió forint. A leendő munkatársak képzését teljes mértékben támogatjuk, majd az összlétszám felének bértámogatást adunk 8 hónapig, a bank pedig beleegyezett, hogy további 8 hónapig foglalkoztatja az érintetteket!

dr. Kovács Ferenc,

Örült a bejelentésnek dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere


Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az alábbiakat mondta:Fontos kiemelni, hogy az egyik legfontosabb szempont az volt a helyszín kiválasztásánál, hogy itt megfelelő munkaerő van. Kijelenthetjük tehát, hogy a nyíregyháziak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei emberek tudnak és akarnak dolgozni. Ezt bizonyítja az eddigi képzés is, ahol mindössze 2 ember morzsolódott csak le! De az eddigi eredmények is alátámasztják, hogy jó döntés született a Raiffeisen  részéről, amikor Nyíregyházára hozta a műveleti központját! Nagyra értékeljük a cég bizalmát, valamint a kormány támogatását!

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Martin Melkowitsch, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár

A kormány és a nyíregyházi önkormányzat is együttműködött a Raiffeisen Bankkal


MCOnet-KT