Új kenguruknak örülnek a nyíregyházi állatparkban

Vörös óriás és ún. Bennett-kenguruk jöttek a világra az ország egyik legkedveltebb állatparkjában. Egyedül Nyíregyházán látható hazánkban vörös óriáskenguru.

Új kenguruk születtek a Nyíregyházi Állatparkban. Magyarországon kizárólag ebben az állatkertben tekinthetők meg vörös óriáskenguruk – jó hír, hogy egyre gyarapodik az állomány. Legutóbb vörös óriás és Bennett-kenguruk jöttek a világra.

Révészné Petró Zsuzsa zoológiai osztályvezető az MTI-nek elmondta, hogy a kicsik fejletlenül születtek, s sokáig az állatpark dolgozói sem tudták, hogy megérkeztek.

A kis kenguruk nagyjából 150 naposan dugják ki fejüket először anyjuk erszényéből, ekkorra már jobban emlékeztetnek a felnőtt állatokra – írta meg az MTI.

Így jelenleg még a gondozók sem tudják, hány utód született. A kölykök 240 naposan hagyják el az erszényt.

A most 5-6 hónapos kölyköket, ha kikandikálnak anyjuk erszényéből, a szerencsésebbek már észrevehetik, a legnagyobb pedig már az önállóságot próbálgatja. A vörös óriáskenguruknál három nősténynek születtek kicsinyei, míg a Bennett-kenguruknál tíz ivarérett példánynak lehetnek utódai, számukat azonban csak 3-4 hét múlva tudják megmondani a dolgozók – írta meg az MTI.

B.A.