Új szenzációval gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark

Az egész világon mindössze három darab Geoffroy-macska látta meg a napvilágot idén, egyikük azonban hazánkban, Nyíregyházán született.

Szenzáció a méltán híres Nyíregyházi Állatparkban: a világon 2020-ban összesen három ún. Geoffroy-macska született, egyikük ebben a hazai állatkertben, amit a szakértők óriási dolognak tartanak – hangzott el a Tények riportjában.
 
Az 5 hónapos macska jelenleg a park trópusi házában tölti mindennapjait - a látogatók a csodájára járnak. A világon csupán 75 egyed él belőle zárt tartási körülmények között.
 
Trópusi házban él az 5 hónapos Geoffroy-macska
Trópusi házban él az 5 hónapos Geoffroy-macska
 
A Nyíregyházi Állatparkban él egy tenyészpár, mely az európai fajmegőrzési program keretében került a hazai állatkertbe – mondta el Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark szóvivője. Hozzátette: három éve alkotnak egy párt. A szaporulatra tehát 3 évet vártak, de megérte, hiszen gyönyörű kis nőstény érkezett.
 
A Geoffroy-macskák alapvetően magányos életmódot folytatnak, így az apa állat, amely 12 éves, külön kifutón tartózkodik, mint a nőstény és a kölyök – aki a látogatók nagy kedvence.
 
A koronavírus-járvány miatt egyébként tavasszal a Nyíregyházi Állatpark is bezárt, ám ennek ellenére is sikeresnek mondható az évük – derült ki a Tények riportjából.
 
B.A.