Új templomot szenteltek fel Nyíregyházán

Református templomfelavatására került sor a Szabolcs megyei székhelyen. Nyíregyháza Örökösföldvárosrészében valósult meg a 700 millió forintos beruházás.

Felszentelték az új református templomot Nyíregyháza-Örökösföldön. Az épület 700 millió forintos beruházás keretében készült el.
Avatóján Varga Mihály pénzügyminiszter is részt vett, aki hangsúlyozta: keresztény kultúránk olyan erőforrás, mely nemzetmegtartó. Megújulásunk és szabadságunk forrása.
 
Hozzátette: segítik az egyházakat abban, hogy közfeladataikat és közösségépítő szolgálataikat minél jobb feltételek között elláthassák – írta meg az MTI.
 
Felszentelték az új templomot Örökösföldön
Felszentelték az új templomot Örökösföldön
 
A templomot szeptember 13-án szentelték fel. Az ünnepségen felszólalt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki kiemelte: a kormány és a nyíregyházi polgárok felkartolták a helyi református gyülekezet álmát, összefogással válhatott valóra a templom.
 
Kovács Ferenc polgármester elmondta: a templom alapkövét a reformáció 500 éves jubileuma alkalmával, 2017-ben fektették le, az imaházat pedig – melyből a harmadikat adták át a Szentháromság téren – már 2010-ben kérte az örökösföldi gyülekezet – tudatta az MTI.
 
Az ünnepélyes istentiszteleten Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igát, Gaál Sándor, az egyházközség esperese, lelkipásztora pedig köszöntőt mondott. A püspök bejelentése szerint 2021. január 1-ján létrejön a Nyíregyháza-Örökösföldi Református Egyházközség.
 
Az új templom felépülését a helyi református közösség kezdeményezte, s a Magyarországi Református Egyház Zsinata mellett a kormány is támogatta, 450 millió forinttal – írta meg az MTI.
 
Fotó: Szarka Lajos
 
B.A.