VIDÉK-ÉRTÉK - A NAK szakmai rendezvénye Nyíregyházán

Nyíregyháza Város Önkormányzata és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara március 11-én rendezte meg a: „VIDÉK-ÉRTÉK” című rendezvényét a Szabolcsi megyeszékhelyen.

\"VIDÉK-ÉRTÉK

VIDÉK-ÉRTÉK - A NAK szakmai rendezvénye Nyíregyházán
A nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központ hangversenyterme adott otthont  2016. március 11. (péntek) 10 órától a  „Vidék-Érték” című rendezvényre, amelyen többek között  jelen volt Kis Miklós, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere is.  \"1300 milliárd forintot költ a kormányzat vidékfejlesztésre a 2016–2020 közötti időszakban\" - emelte ki Kis Miklós, agrár-vidékfejlesztési államtitkár az Új lehetőségek a Vidékfejlesztésben című előadásában. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere hozzátette: A megyeszékhely vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse a kormány vidékfejlesztési programjának minél hatékonyabb megvalósítását.

\"Értékes

 

Értékes Esték - a Nyíregyházi Települési értéktár Bizottság programsorozata

 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, Rácz Imre \"Aktualitások a Vidékfejlesztési Pályázatokkal kapcsolatban\" címmel tartott előadást, őt pedig Kujbusné dr.Megyei Éva, a Nyíregyházi Települési értéktár Bizottság elnöke követte. Beszédének vezérvonala  a Nyíregyházi Települési Értéktárban szereplő értékeink és Hungarikumok voltak. Az utolsó előadás témája a helyi élelmiszerek, bokortanyák új szerepkörei voltak. A helyi értéktár egyébként rendszeresen megtartja a nyíregyházi nemzeti értékeket bemutató Értékes Esték programsorozatot, melynek következő eseményére március 16-án kerül sor a Művész Stúdióban. A részvétel ingyenes, minden értékek iránt érdeklődőt szeretettel várnak.

 

 

-kt-