Főiskola képzést indítanak Mátészalkán

A Nyíregyházi Egyetem Mátészalkán indít gépészmérnök, csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzést a 2022/2023-as tanévtől.

Főiskola képzés indul a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán. A 2022/23-as tanévtől indít gépészmérnök, csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzést a Nyíregyházi Egyetem, együttműködési megállapodás keretében – tudatta a szon.hu.
 
A kihelyezett képzésekkel van mód arra, hogy a fiatalokat Mátészalkán tartsák, de a vállalkozások is profitálhatnak ebből: magasan képzett munkaerőhöz juthatnak.
 
A Mátészalkán tanulók teljes jogú egyetemi polgárok lesznek
A Mátészalkán tanulók teljes jogú egyetemi polgárok lesznek
 
A közös munka 2 éve vette kezdetét a Nyíregyházi Egyetem és a Szabolcs megyei város között, ekkor fogalmazták meg a tudományos, technológiai ipari park létrehozásának célját – írta meg a szon.hu.
 
A két alapszak akkor indul Mátészalkán, ha legalább 10 jelentkező van. A leendő hallgatókat teljes mértékben egyetemistaként kezelik majd, a közösségi eseményeken részt vehetnek, s a campus könyvtára is nyitva áll előttük. A kezdeményezés sikeressége esetén a jövőben újabb szakokat indítanának Mátészalkán – adta hírül a szon.hu.
 
B.A.