Szabolcsból 100 település vett részt a Közfoglalkoztatási Kiállításon

Egész napos rendezvény keretében mutatkozott be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 100 települése Nyíregyházán, az ötödik alkalommal megrendezett Közfoglalkoztatási Kiállításon.  

Immár ötödször rendezték meg a nyíregyházi Kossuth téren a Közfoglalkoztatási Kiállítást – az esemény ezúttal jubileumi is volt, melyen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 100 települése képviseltette magát – írta meg a nyiregyhaza.hu.

Az önkormányzatok részéről képviselők, megyei vezetők és országgyűlési képviselők is megjelentek a rendezvényen. Az összefogás a munka nélkül maradtakat támogatja.

Száz település vett részt Nyíregyházán a Közfoglalkoztatási Kiállításon

Száz település vett részt Nyíregyházán a Közfoglalkoztatási Kiállításon

Román István kormánymegbízott beszédében hangsúlyozta, hogy munkaalapú társadalmat szeretnének építeni, melynek fontos mérföldköve és programja a közfoglalkoztatás - hogy lehessen dolgozni, tapasztalatot szerezni és megélhetést biztosítani, addig is, amíg az ember nem talál magának munkát az elsődleges munkaerőpiacon – tudatta a nyiregyhaza.hu.

Mint mondta, mostanra a megye foglalkoztatási szintje elérte a koronavírus-járvány előtti állapotot. A kiállításnak helyet adó faházsort egyébként szintén közmunka-pályázat támogatással készítették el – emelte ki dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Hozzátette: a közfoglalkoztatás a szabolcsi megyeszékhelyen is kiemelt feladat. Az elmúlt 9 évet követően elérték, hogy Nyíregyháza pályázhat a munkahelyeket legmagasabb szinten teremtő beruházásokra – adta hírül a nyiregyhaza.hu.

Fotó: Nytv

B.A.