Az ingyenes parkolás több szabolcsi településen nem téma

A parkolás ingyenessé tétele kevésbé érint számos Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települést, mivel pénzt eddig sem kértek a parkolásért, viszont a helyek számát állandóan bővítik.

Számos településen eddig is ingyen lehetett parkolni Szabolcs megyében. A helyek számát viszont folyamatosan növelik – írta meg a szon.hu.
 
A 2020. november 4-től bevezetett ingyenes parkolás főként azoknak jelent előnyt, akik autóval járnának a zsúfolt tömegközlekedési eszközök helyett. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében azonban – leszámítva Nyíregyházát – sok településen eddig sem volt parkolási díj.
 
Szabolcs megyében sok helyen eddig is ingyenes volt a parkolás
Szabolcs megyében sok helyen eddig is ingyenes volt a parkolás
 
Nyírbátor polgármestere, Máté Antal elmondta, nem érinti őket a korlátozás. A város forgalmában a járvány kezdete óta nem érzékeltek változást, s a parkolók telítettsége sem módosult – tudatta a szon.hu.
 
Újfehértón hasonló a helyzet, nekik szintén nem okoz bevételkiesést az ingyenes parkolás, hiszen náluk ezért eddig sem kellett fizetni – mondta el Hosszú József polgármester.
 
Vásárosnaményban sem változott semmi, 2010 óta nem kell fizetni a parkolásért. Filep Sándor polgármester közölte: a beregi térségből sokan a városba járnak beszerezni, s nem akarták őket parkolási költségekkel terhelni. De ez a bevétel korábban sem volt komoly összeg. Inkább több helyet alakítanak ki a parkoláshoz – adta hírül a szon.hu.
 
Fotó: szon.hu/olvasó
 
B.A.