Közel 40 cég döntött a beruházás mellett Szabolcs megyében

A járványhelyzet ellenére, mely a gazdaság minden ágazatát érinti, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 37 vállalkozás jelentette beruházási szándékát.

Noha a koronavírus a gazdaság csaknem minden ágazatára hatással van, jó hír, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében közel negyven vállalkozás fejlesztene, s beruházási szándékáról számolt be – írta meg a szon.hu.
 
A veszélyhelyzet kezelése során a magyar kormány úgy döntött, az állástalanság elleni harcot finanszírozza, vagyis támogatást adnak azoknak a vállalatoknak, amelyek még a járványhelyzetben is bővítenék kapacitásukat és új technológiát vezetnének be – tudatta a szon.hu.
 
Szijjártó Péter látogatása a Mátészalkai Sütőipari Kft-ben
Szijjártó Péter látogatása a Mátészalkai Sütőipari Kft-ben
 
Szabolcs megyében összesen 37 vállalkozás jelentette be, hogy 18 milliárdos összegben ruházna be. Mivel ehhez adódik a 9 milliárdos kormányzati támogatás, 6420 munkahely megvédésére lehetőség van – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a támogatási szerződéseket átadta a Szabolcs megyei vállalkozásoknak a beruházásaikhoz szeptember elején.
 
Szijjártó Péter egyébként Mátészalkán azt is kiemelte, hogy a koronavírusfertőzés második hilláma rávilágít arra: sosem volt ennyire lényeges a hazai élelmiszeripar és az önellátás képessége, mint most – írta meg a szon.hu.
 
Ehhez járulnának hozzá a Szabolcs megyei vállalkozások is.
 
Fotó: KKM-archív
 
L.A.